Tarihçemiz

.












 

 

 

 

 

 

1951 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından köyün eğitim ve öğretim ihtiyacını karşılamak üzere bir ilkokul açılmıştır. Tek derslikli olan bu okul zamanla bir baraka sınıf daha ilave edilmiş bu da ihtiyaca cevap veremeyince 1975 yılında eski bina tamamen yıkılarak yerine beş derslikli Alipınar İlkokulu binası yapılmıştır. Bu arada Alipınar köyü Diyarbakır merkezine bağlı bir mahalle haline resmen getirilmiştir.

Okul 80' li yıllarda öğrenci sayısının fazla olmasından dolayı ikili eğitim öğretime geçmek zorunda kalmıştır. 1989 yılında daha önce Alipınar Köyü heyetince okul için bağışlanan 3280 m² arsa üzerine 10 derslikli ek bina yapılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının 26/12/1989 tarih ve 25183 sayılı onaylarıyla İlköğretim Okulu statüsüne getirilen okul, 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında bağımsız ilkokul ve bağımsız ortaokul olarak iki ayrı okul olarak eğitim öğretim devam etmektedir.

Okulumuz yık yap projesi kapsamında mevcut binası yıkıldığından, okulumuz eğitim öğretime Alipınar İmam Hatip Ortaokulu binasında 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 21 öğretmen, 1 hizmetli ve 650 öğrencisi ile eğitim öğretime devam etmektedir. 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 5  kişi beğendi